Drake London, WR,

Skrevet af Teis Joranger

Drake London er en af de mere specielle receivere i de sidste fem års drafts, men det er bestemt positivt ment. Det er nemlig ganske usædvanligt, at man ser så høj en receiver med de bevægelsesevner, som London besidder.

Drake London er født og opvokset i Moorpark, Californien, lidt nord for Los Angeles. Han var et 4-stjernet talent ud af high school og havde tilbud fra næsten alle hold på vestkysten samt f.eks. Notre Dame. Han valgte at blive tæt på hjembyen og starte på USC.

I sin første sæson i college deltog London både på holdets football og basketball-hold, dog var football hans primære sport. Han greb i sin freshman-sæson allerede for 567 yards. I 2020 fulgte han op med 502 yards i fem kampe. I 2021 spillede London kun otte kampe grundet en brækket ankel, men han greb for imponerende 1.084 yards og syv touchdowns

Alder ved draften: 21 år (24. juli 2021)
Højde: 6ft. 5in (196cm)
Vægt: 210lbs (95kg)

Data om Drake London

Postition: WR

Styrker
  • Drake London kommer med et specielt build, der gør ham anderledes og svær for cornerbacks. Han er virkelig høj med lange arme og ben. Det giver ham selvfølgelig en højdefordel, men han er også svær at komme ind på kroppen af, fordi han ser ud til at have længere arme end de fleste DBs.
  • London er ikke en burner fartmæssigt, men vigtigst af alt for en stor mand, så har han rigtig fin acceleration, og han har ikke problemer med at komme op i fart. Når man ser ham accelerere, så tænker man ikke, at han er tæt på to meter høj.
  • Hvad der er allermest imponerende ved Drake London er hans helt unikke evne til at skifte retning på trods af højden. Han har movement skills, som var han 6'0 høj, og han har ingen problemer med at sænke hofterne, komme ned i knæene og lave skarpe og effektive retningsskift. Virkelig unikt for så høj en receiver.
  • London viser glimrende nuancer i sine releases, hvor hans hand fighting især hjælper ham til at holde defensive backs fra ham. Med længden og størrelsen er han relativ svær at slå ud af kurs. Derudover har han glimrende burst af linjen til at hjælpe ham true vertikalt tidligt på ruterne.
  • Det er ikke let at komme ind og ud af breakes, når man er så høj, som London er, men han viser virkelig god fornemmelse for at sætte sine breakes op, og så har han den nødvendige agility til at lave effektive retningsskift. Fin til at angribe defensive backs leverage, og han har nogle gode hesitation moves og fakes, der giver lige den ekstra separation. Det vil også virke i NFL.
  • London præsenterer virkelig et stort mål for quarterbacken. Hans højde og lange arme betyder, at han kan extende langt fra kroppen og hive bolden ind. Og han viser også en evne til at bruge den størrelse til at angribe bolden i luften på tidspunkter, hvor de færreste cornerbacks kan nå bolden.
  • Jeg er imponeret over Londons kropskontrol, når bolden er i luften, og han viser gode evner til at finde kuglen og justere til boldens bane. Derudover er han virkelig dygtig til at skærme defensive backs med sin store krop. Bolde som ligner, de burde være slået væk, får han alligevel hevet ind.
  • Drake London ligner ikke en mand, der vil skabe meget efter catchet. Men med hans imponerende agility, så har han faktisk en del fine moves, der får forsvarsspillere til at misse tacklinger på ham. Derudover er han stor og slippery, så også sagtens kan løbe gennem kontakt. Derudover har han fin balance og er generelt bare en glimrende YAC-trussel.
Svagheder
  • Drake London har et ret unikt build, men det er spørgsmålet, om han får brug for at lægge lidt flere kilo på kroppen i NFL. Han er ret høj og ranglet, og det ville måske klæde hans spil, hvis han blev endnu stærkere og kunne bølle folk endnu mere.
  • Jeg fik det også nævnt i styrkerne, da jeg roste accelerationen, som er glimrende. Hvad angår farten over en længere distance, ser den dog kun middelmådig ud. Han er ikke langsom, men han er ikke en mand, man kommer til at se brænde folk dybt gang på gang.
  • Nogle gange vil man gerne se lidt stærkere hænder fra London. Der er nogle bolde, hvor man tænker, at der er nogle andre receivere, der hiver den ind. Ikke at hænderne er dårlige, men de er ikke top notch.
Opsummering Da jeg så Amon-Ra St. Brown i sidste års draft, kunne jeg ikke lade være med at tabe kæben nogle gange, da jeg så hans holdkammerat Drake London. Heldigvis skuffede Londons tape ikke i år, da jeg vendte tilbage til ham. Han er virkelig en helt unik spiller, der bevæger sig alt for godt af en spiller med hans statur. Derudover har han gode ball skills, fin teknisk feel allerede, og så truer han med bolden i hænderne. På mange måder er han bygget som Tee Higgins, men jeg synes, han lige har 5% mere hist og her, og derfor har jeg også svært ved at se, hvorfor London ikke skulle blive valgt i første runde, når 2022-draften bliver afholdt. NFL Comparison: Tee Higgins
Styrker:
  • Londons højde, og alt den bringer med sig af positive ting, er ikke til at komme udenom her. En receiver på 6'5" med lange arme og gode evner til at springe, har bare en helt naturlig fordel over mange andre spillere. Han kan bruge sine lange arme effektivt til at skærme af, og når han er oppe efter bolden har han bare et kæmpe catch radius.
  • Læg dertil glimrende kropskontrol og en god evne til at tracke bolden, og du står med en receiver, der er godt klædt på til at kunne vinde på ydersiden og ved sidelinjen.
  • Man forveksler ikke London med et human joystick, men han bevæger sig ganske flydende for en spiller på sin størrelse og kan sagtens undvige nogle tacklinger. Der er fine evner til at skaffe yards after catch.
  • London udviser generelt god spilforståelse. Trods lidt udfald undervejs forstår han sig på at finde plads mellem zonerne, og den erfaring han har samlet sammen henover de seneste tre år, hvor han både har spillet i slotten og på ydersiden, kommer ham til gode.
  • Selvom der har været drops imellem, så kan jeg generelt godt lide Londons hænder. Han er en relativt naturlig hands catcher, der ganske naturligt extender for at hive bolden ind udenfor kroppen med bløde hænder.
  • Da London først runder 21 henover sommeren vil han høre til blandt den yngre del af denne draftklasse, og det er absolut en positiv ting i forhold til muligheden for at få udviklet ham henover de kommende år.
Svagheder:
  • Lad os bare få de drops af vejen fra start. London havde otte tabte bolde henover otte kampe i den forgangne sæson. Nogle af dem var ganske grimme, men det er ikke i sig selv noget der giver mig store forbehold omkring hans NFL-muligheder. Drops er noget man kan kan finde sig til rette med, når potentialet for store spil vejes op imod det. Men der er altså plads til forbedring af hænderne.
  • Londons topfart vil næppe blæse nogen omkuld. Jeg forventer en 40-yard tid i omegnen af 4,50. For en stor receiver er det på ingen måde kritisk - men man kunne godt håbe på lidt mere af en 210 lbs-receiver. Han formår dog ofte at skabe separation på toppen af ruten, og det gør at man godt kan klare sig uden den helt store topfart.
  • Når man har at gøre med en receiver på 6'5", så vil automatforventningen ofte være, at der er tale om en stor, fysisk receiver, der konstant vinder contested i kraft af bare at være større og stærkere end den direkte modstander. Det synes jeg bare ikke for alvor virker til at være tilfældet for London. Nuvel, han skal nok kunne vinde på fysik over en mindre cornerback, men er han oppe mod en cornerback, der også er villig til at spille med fysik, så vil det nok i højere grad være i kraft af den længde han har, jeg ser London vinde. Han er ikke ligeså fysisk som hans størrelse giver anledning til at forvente.
  • Det er lidt voldsomt at sige at en spiller på 95 kg er ranglet, men det er tilfældet med London. Og jeg kan ikke komme udenom at det bekymrer mig. Skal man lede efter succesfulde spillere på omkring 6'5", så skal man lede et stykke tid efter en, der ligger nede på omkring 210 lbs. Skal jeg være tryg ved London som NFL-spiller, så skal han gerne op på omkring 225 lbs - og han skal komme det uden at give afkald på sine atletiske evner.
Opsummering: Det er ikke til at komme udenom, at Drake London med sin størrelse har potentialet til at kunne blive et mismatch for NFL-hold, og med hans spilforståelse, kropskontrol, catch radius og YAC-evner, kan jeg sagtens forstå at hold bliver fascineret af ham. Jeg kan bare ikke se mig fri for, at jeg hans højde/vægt-combo skræmmer mig. Siden 2004 er ni spillere blevet drafted, som målte ind på 6'4½"-6'5½" og mindre end 225 lbs, og selvom de ikke alle blev drafted højt, så er der blot én af dem, der har leveret en 1000-yard sæson. Og det var syvenderundevalget Marques Colston (der vejede ind på 224 lbs og kun akkurat var over 6'4½") - førsterundevalget Michael Jenkins nåede det aldrig. Andenrundevalget James Hardy havde ti career catches inden han var ude af ligaen efter sin anden sæson. Dermed ikke sagt at det er dét Drake London går i møde, men blot for at understrege at der er noget historik, der arbejder imod ham, og rejser nogle spørgsmålstegn omkring ham hos mig. Kan han veje ind på omkring 225 lbs til Combine/Pro Day og levere nogle gode testresultater, så vil det give mig noget ro omkring hans evne til at kunne spille på den tungere vægt. Men for nuværende er jeg oprigtigt i tvivl om London er mere Marques Colston eller Equaniemous St. Brown. Der findes mange sammenligninger rundt omkring med spillere som Mike Evans og Brandon Marshall, og dem køber jeg slet ikke - bl.a. fordi London hænger 20+ lbs efter de to. Han har slet ikke den samme fysik som de to, og jeg ser ham ikke vinde på sin fysik som Evans. Kan han spille sit nuværende game på en tungere vægt, så kan jeg til nøds købe Marshall-sammenligningen, men han skal op i vægt for at nå dertil. Jeg ser et par mere oplagte sammenligninger for ham - og da jeg egentlig godt kan lide London går jeg med de gavmilde udgaver. NFL Comparison: Michael Pittman Jr. / Marques Colston Opdateret 23/01/2022 - Peter Meier Jensen

Flere spillerapporter

Marvin Harrison Jr.

Malik Nabers

Rome Odunze

Keon Coleman

Brian Thomas Jr.

Troy Franklin

Devontez Walker

Ladd McKonkey

Brenden Rice

Jamari Thrash

Xavier Worthy

Roman Wilson

Adonai Mitchell

Ja'Lynn Polk

Jalen McMillan

Tahj Washington

Xavier Legette

Malik Washington

Ricky Pearsall

Jermaine Burton

Javon Baker

Malachi Corley

Jacob Cowing

Johnny Wilson

Luke McCaffrey

Anthony Gould

Marcus Rosemy-Jacksaint

Jha'Quan Jackson

Bub Means

Ainias Smith

Jordan Whittington

Ja'Marr Chase

Tylan Wallace

DeVonta Smith

Kadarius Toney

Nico Collins

Jaylen Waddle

Sage Surratt

Terrace Marshall Jr.

Rashod Bateman

Amon-Ra St. Brown

Rondale Moore

Dyami Brown

Amari Rodgers

Tutu Atwell

Elijah Moore

D'Wayne Eskridge

Tamorrion Terry

Anthony Schwartz

Shi Smith

Jaelon Darden

Seth Williams

Dazz Newsome

Ihmir Smith-Marsette

Damonte Coxie

Josh Imatorbhebhe – I’m Torn Baby

Simi Fehoko

Cade Johnson

Cornell Powell

Josh Palmer

Austin Watkins

Jonathan Adams Jr.

Trevon Grimes

Dax Milne

Racey McMath

Marquez Stevenson

Jacob Harris

Antonio Nunn

Ben Skowronek

Marlon Williams

Jalen Camp

Whop Philyor

Jahan Dotson

Calvin Austin III

Treylon Burks

David Bell

Drake London

Garrett Wilson

Chris Olave

Jameson Williams

Skyy Moore

John Metchie III

George Pickens

Justyn Ross

Romeo Doubs

Wan'Dale Robinson

Khalil Shakir

Makai Polk

Christian Watson

Jalen Tolbert

Alec Pierce

Velus Jones Jr.

Danny Gray

Jaivon Heiligh

Bo Melton

Kevin Austin Jr.

Kyle Philips

Tyquan Thornton

Erik Ezukanma

Jerreth Sterns

Isaiah Weston

Deven Thompkins

Jalen Nailor

Rashee Rice

Jaxon Smith-Njigba

Xavier Hutchinson

Trey Palmer

Josh Downs

Jalin Hyatt

Jordan Addison

Quentin Johnston

Kayshon Boutte

Zay Flowers

Nathaniel ”Tank” Dell

Tyler Scott

Mitchell Tinsley

A.T. Perry

Parker Washington

Cedric Tillman

Marvin Mims

Charlie Jones

Jayden Reed

Michael Wilson

Andrei Iosivas

Matt Landers

Rakim Jarrett

Bryce Ford-Wheaton

Jonathan Mingo

Ronnie Bell